Welkom bij Werken bij GAC
  • Werken Bij Lanceer Foto 1900Px

    Stagiairs

    Achter de schermen bij GAC

    GAC Business Solutions werkt met gedreven experts die op basis van eigen initiatief waardevolle toevoegingen aan het team leveren. Hoe ziet dat er in praktijk uit? Om een blik achter de schermen te geven, hebben we een aantal medewerkers gevraagd om een werkweek met ons te delen. Aan het woord Coco Spierings en Enzo Drijvers, stagiairs bij GAC Business Solutions.

Een week in het leven van stagiairs bij GAC
Kopie 15

Coco en Enzo

“Een kans om echt in praktijk te brengen wat ik geleerd heb.”

GAC biedt graag ruimte aan stagiairs. Vanuit de opleiding HRM (Human Resource Management) loopt Coco Spierings ongeveer 7,5 maand mee met de HR-afdeling van GAC. Bij de unit Zakelijke Dienstverlening is Enzo Drijvers, student Technische Bedrijfskunde, de komende zes maanden bezig om invulling te geven aan zijn bachelor eindproject. Enzo: “Hier kan ik echt in praktijk brengen wat ik geleerd heb.”

 

 

Bij de zoektocht naar een stageplaats kwam Coco via-via in contact met GAC. Coco: “Dit bedrijf sprong er meteen uit. Het is innovatief, groeit heel hard en maakt gebruik van Het Nieuwe Werken. Dat is een trend waar we het op school veel over gehad hebben. Het spreekt me aan om daarmee aan de slag te gaan. Ik ga voor GAC een adviesrapport schrijven over recruitment en een beleidsrapport over competentiemanagement.”


“Het is toch wel even anders om eens met echte cijfers te werken.”

Kopie 16

Kennis maken met de praktijk

Enzo volgt op de TU/e de opleiding Technische Bedrijfskunde. Zijn stage valt onder het vak Quickscan. Daarin wordt de theorie van de eerste drie jaar studie toegepast in de praktijk. Enzo: “Ieder bedrijf heeft zijn eigen processen. Op de universiteit hebben wij een aantal manieren geleerd om die in kaart te brengen. Nu is het aan mij om de techniek die het beste past uit te voeren. Dat ligt heel breed. Ik probeer eerst het bedrijf in kaart te brengen en dan begin ik aan mijn bachelor-eindproject. Daarin ga ik het planningsproces bekijken en optimaliseren.”

 

 

Stagiairs krijgen bij GAC de ruimte om zichzelf teontwikkelen én om uitgebreid met de praktijk kennis te maken. Enzo: “Ik heb hier met de Finance Manager gesproken. Die liet zien hoe GAC cijfers bijhoudt. Dan zie je hoeveel geld er is omgezet en hoe ze dat registreren. Daar kun je datamodellen omheen bouwen. Natuurlijk heb ik dat op de universiteit al gedaan met van die standaard cijfers, maar het is toch wel even anders om met echte cijfers te werken.”


“Je komt echt in aanraking met de praktijk.”

Stagaires 862 572

Het Slimme Werken

Coco werkt in de basis mee met de HR-administratie en vult dat in overleg met de Manager HR aan met verschillende projecten. “Dat vind ik eigenlijk het leukste aan mijn stage. Want zo kom ik echt in aanraking met de HR-praktijk. We zijn bijvoorbeeld bezig om de hele HR-cyclus te verbeteren. Daar valt onder meer een hechtere integratie van de Personality@Work test onder. Dit is een test die laat zien waar talenten en kansen van mensen liggen. Ik ben nu aan het kijken hoe we de gesprekkencyclus gaan indelen, wat voor gesprekken we gaan houden en hoe vaak we dat gaan doen.”

 

 

GAC werkt volledig op basis van Het Slimme Werken. Mensen worden beoordeeld op resultaat en zijn vrij om zelf te bepalen hoe ze die resultaten bereiken. Zo hebben veel medewerkers bij GAC een thuiswerkdag, maar is het volledig aan mensen om daar zelf voor te kiezen. Enzo kiest liever voor werken op kantoor. “Ik vind het leuker om op kantoor te werken. Dan maak je gewoon ook de sociale omgang met collega’s mee. Daarom kies ik ervoor om iedere dag hier te komen werken.”


“Het is voor mij soms makkelijker om thuis mijn laptop aan te zetten dan dat ik op en neer ga naar Oirschot.”

GAC-HR07 flexplek

Een vaste flexplek

Coco maakt incidenteel gebruik van de mogelijkheid om thuis te werken. “Ik heb elke maand stagebijeenkomst en soms moet ik naar workshops van school. Het is voor mij dan makkelijker om thuis mijn laptop aan te zetten en tussendoor naar school te gaan dan dat ik op en neer ga naar Oirschot. Op die dagen werk ik thuis.”

 

 

In het kader van Het Nieuwe Werken zijn de meeste werkplekken bij GAC flexplekken. Mensen kunnen op basis van wat op dat moment het beste uitkomt bepalen waar ze gaan zitten. Dat kan ook dezelfde plek zijn. Enzo: “Ik heb een vaste flexplek sinds ik hier zit.” Ook Coco zit op een vaste plaats, maar dan om een andere reden. Coco: “Ik zit op de HR-afdeling en wij werken met vertrouwelijke bestanden. Daarom hebben wij een eigen kantoor dat afgesloten kan worden. Als we niet met vertrouwelijke informatie werken, kunnen we gaan zitten waar we willen. In praktijk is het handiger om vast vanuit het HR-kantoor te werken.”


“Ik loop liever naar iemand toe als ik iets moet hebben, dat is toch fijner dan e-mail.”

Kopie 11

Stage-opdracht

De standaard-werkweek van Enzo draait op dit moment bijna helemaal om zijn stage-opdracht. “Ik zit kort voor de deadline. Het is toch wel typisch, maar dan komt naar boven dat je stiekem nog veel moet doen. Ik ben op dit moment heel de dag druk bezig met het uittypen van mijn bevindingen. Daar komt ook wat literatuurstudie bij kijken, dus ik ben ook veel aan het lezen. Af en toe heb ik een gesprek met iemand. Gisteren bijvoorbeeld heb ik mijn begeleider vanuit GAC gevraagd om wat verduidelijking over de rol van competenties binnen teamprojecten.”

 

 

Coco heeft de laatste week gewerkt in een projectgroep die een nieuwe vacaturesite voor GAC lanceerde. “Ik heb daar vanaf het begin aan meegewerkt. Het heeft de afgelopen week veel tijd gekost om alles nog een keer te doorlopen en zaken af te stemmen met verschillende afdelingen en externen. Mijn belangrijkste contactpersoon voor dit project zit bij marketing. Daar heb ik veel bij gezeten, want ik loop liever naar iemand toe als ik iets moet hebben, dat is toch fijner dan e-mail.” 


“Als ik straks mijn stage afrond heb ik ook nog deze ervaring. Dat is wel tof.”

Kopie 13

GAC biedt kansen

Een stage bij GAC betekent dat je volledig deel uitmaakt van de ondernemende bedrijfscultuur en dat biedt kansen. Enzo kreeg bijvoorbeeld het aanbod om ervaring op te doen als consultant. “Ik kreeg de vraag of ik ook eens voor een klant zou willen werken. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen. GAC heeft mij geleerd wat ik moet doen en ik werk vanuit een veilige testomgeving mee aan het project. Als ik straks mijn stage afrond, heb ik niet alleen mijn opdracht en het planningsproces voor mijn scriptie af, maar ook nog deze ervaring. Dat is wel tof.”

 

 

Vanuit HRM krijgt Coco de kans om met allerlei projecten mee te werken, en kan ze ook gebruik maken van de trainingen die GAC biedt. “Ik moet daar de medewerkers in adviseren. Dan is het handig als je het zelf ook gedaan hebt. Inmiddels ben ik naar de communicatietraining geweest, heb ik de competentiemeting gedaan en doe ik mee aan het Vitaliteitsprogramma. Ik vind het heel leuk om dat te doen en ik heb er later ook nog wat aan.”


“Je krijgt hier de uitdaging waar je naar op zoek bent.”

CB1 Achtergrond Foto 862X572 Transparantie

Gemoedelijke bedrijfscultuur

Als werkgever bevalt GAC goed. Dat bedrijfscultuur speelt daar een belangrijke rol in. Enzo: “Ik ga hier 's morgens graag heen. De collega’s zijn leuk en het is hier allemaal best wel gemoedelijk. Toen ik bijvoorbeeld de vragenlijsten voor mijn stageopdracht moest laten invullen, ben ik gewoon naar de managers toegelopen. Ik heb gevraagd of ze, als ze tijd hadden, via de mail de vragen konden beantwoorden. Ik had verwacht dat dat met de drukte lastig zou zijn, maar ze hebben ze eigenlijk meteen ingevuld.”

 

 

GAC gelooft in samenwerking en geeft aan teamleden de mogelijkheid om de eigen kracht te vinden. Coco: “Of dat nu groot of klein is, je krijgt hier de uitdaging waar je naar op zoek bent. Ik vind het super dat je bij iedereen terecht kan. En het is hier ook gezellig. Je krijgt de kans om met veel verschillende mensen samen te werken. Ze denken hier ook verder dan je stage en laten je meekijken en meedoen met andere taken.”

contact hrm2 1920

Interesse in een stage bij GAC?

Wil jij stage lopen bij GAC? Wij zijn voortdurend op zoek naar enthousiaste en getalenteerde studenten die bij ons met de praktijk kennis willen maken. Wij werken graag mee aan afstudeerstages, meewerkstages en praktijkopdrachten. Neem contact op met GAC via jobs@gac.nl en we kijken samen wat jouw mogelijkheden zijn.

Stuur je sollicitatie Stel een vraag Bel direct: 0499 58 28 27
Stel een vraag

Stuur je sollicitatie

Chat met ons