Welkom bij Werken bij GAC
  • Brandbox Slider 1900X680 Corphomebrandboxac01 (1)

    Ontwikkelaars

    Achter de schermen bij GAC

    GAC Business Solutions werkt met gedreven experts die op basis van eigen initiatief waardevolle toevoegingen aan het team leveren. Hoe ziet dat er in praktijk uit? Om een blik achter de schermen te geven, hebben we een aantal medewerkers gevraagd om een werkweek met ons te delen. Aan het woord twee ontwikkelaars: Senior Engineer/Consultant Bas Geelen en Manager Products Pieter Vugts van de business unit Dienstverlening van GAC Business Solutions.

Een week in het leven van ontwikkelaars bij GAC
20170127 DSC3609 2

Bas en Pieter

“Als ontwikkelaar heb je de uitdaging om de juiste wat-vraag boven tafel te krijgen.”

Ontwikkelaars maken bedrijfsspecifieke toepassingen voor klanten en onderzoeken hoe nieuwe oplossingen in het productportfolio van GAC passen. Manager Products Pieter Vugts: “Als ontwikkelaar heb je de uitdaging om de juiste wat-vraag boven tafel te krijgen. Wat wil de klant? Ik geloof niet dat er iets is dat wij niet kunnen maken. Maar de vraag is wat. Daar zit de uitdaging.”

 

 

Senior Engineer/Consultant Bas Geelen van de unit Zakelijke Dienstverlening: “Het mooie aan onze unit is de diversiteit aan klanten. Het zijn uiteenlopende organisaties met hun eigen unieke processen. Naast afnemers van het standaard PSA+ product hebben we te maken met organisaties die niet in een uniform jasje passen. We ontwikkelen bijvoorbeeld voor een pensioenverzekeraar diverse integraties met pakketten van derden. Ook ben ik deze week bezig voor een beveiligingsbedrijf waar we met Dynamics NAV een module ontwikkelen voor de registratie en financiële administratie van contracten.”


"Inspelen op innovatie is een kwestie van je ogen en oren open houden."

20170127 DSC3578 2

Productontwikkeling

Pieter is als Manager Products mede verantwoordelijk voor de strategische koers van GAC. “Ik richt me op productontwikkeling. Als wij bijvoorbeeld een oplossing bij een klant leveren die ook voor anderen interessant is, dan gaan we kijken of we dit in de standaard kunnen opnemen. We denken proactief en kijken waar de markt zich naartoe beweegt. Op basis daarvan bedenken we wat we nodig hebben en wat we daarvoor moeten bouwen. Je moet dan niet alleen denken aan uitbreidingen voor Dynamics NAV, maar ook om het benutten van de mogelijkheden van Azure, .NET en allerlei andere technologieën. Daar komt de wat-vraag weer naar voren. Weet de klant wat hij wil? Weten wij het? Ik praat daarover met het businessteam. Vanuit die vraag destilleren wij onze propositie.”

 

 

Als het gaat om productinnovatie bij GAC, dan vormt technologie voor Pieter niet de drempel. “Eén stuk vind ik makkelijk in te vullen: de technologie. Inspelen op innovatie is een kwestie van je ogen en oren open houden. Zodra Microsoft nieuwe technologie aankondigt, begint voor ons het onderzoek. We kijken bijvoorbeeld naar Project Service Automation binnen Dynamics 365 CRM en in het bijzonder de integratie met Dynamics NAV.”


"Je bent er niet alleen om te programmeren, maar ook om te bedenken hoe onze oplossingen nog beter aansluiten bij de processen van de klant.”

20170127 DSC3555 2

Meedenken met de klant

Bas: “Je bent als ontwikkelaar geen consultant, maar je moet de vertaalslag wel kunnen maken. Als je een technische oplossing gaat bedenken, dan moet je enerzijds de bedrijfsprocessen goed kennen maar anderzijds ook weten hoe het functioneel binnen Dynamics NAV werkt. Het is minstens zo belangrijk om de klant mee te nemen in nieuwe ontwikkelingen. Meedenken met de klant wordt van je verwacht als ontwikkelaar. Je bent er niet alleen om te programmeren, maar ook om te bedenken hoe onze oplossingen nog beter aansluiten bij de processen van de klant.”

 

 

GAC is een strategische partner van Microsoft in Nederland. Dat geeft extra aanknopingspunten om samen te werken. Bas: “De wereld van Microsoft is groot en dat is een voordeel. Je kunt informatie overal vandaan halen. Er zijn heel veel blogs en de lijntjes naar inhoudelijke experts zijn kort.” Voor GAC is het van groot belang om goede contacten te onderhouden met Microsoft omdat dit helpt om zo dicht mogelijk op de standaard te blijven. “Je moet bij maatwerk altijd afwegen of het de klant op de lange termijn ook helpt. Hoe dichter je bij de standaard blijft, hoe makkelijker je kunt upgraden en schalen. We kijken altijd eerst of er niet al toepasbare technologieën beschikbaar zijn voor we overgaan tot het maken van een klant specifieke oplossing.”


“Als ontwikkelaar ga je de technologie omarmen.”

20170127 DSC3612 2

Doorlopende innovatie

Innovatie loopt als een rode draad door alles wat ontwikkelaars bij GAC doen. Pieter: “De ontwikkelingen van Microsoft volgen elkaar steeds sneller op. We voeren implementaties en upgrades bij bestaande klanten uit met ons PSA+ platform. Voor het Dynamics 365 CRM Project Service in combinatie met NAV zetten we een productlijn op en we onderzoeken proactief alle mogelijkheden om onze propositie optimaal aan te laten sluiten bij de behoefte van onze klanten.”

 

 

Voor ontwikkelaars van Microsoft-oplossingen speelt de cloud op dit moment een hoofdrol. Pieter: “Microsoft heeft de ‘mobile first, cloud first’ strategie. Elke euro die zij uitgeven is daarop gericht. Als het voor on-premise werkt, laten ze het niet na dat ook te doen, maar de investering zit in cloud. GAC gaat daarom zowel Dynamics NAV als Dynamics CRM via de cloud aanbieden. Als ontwikkelaar ga je de technologie onderzoeken en omarmen. Onze oplossing staat straks op één plek. De klanten krijgen daar toegang tot hun eigen gegevens. Ook onze productpropositie is hierop gericht.”


“We zijn hier niet gericht op uren, maar op resultaat.”

20170127 DSC3640 2

Het Slimme Werken

Hoewel ontwikkelaars voor veel verschillende klanten actief zijn, werken ze meestal vanaf kantoor in Oirschot of - dankzij Het Slimme Werken - vanuit huis. Bas: “Dat is bij GAC fantastisch geregeld. Natuurlijk is het belangrijk om je collega’s te zien, maar je hoeft niet altijd fysiek aanwezig te zijn. We zijn hier niet gericht op uren, maar op resultaat. Het Slimme Werken geeft je de ruimte en flexibiliteit om zelf je uren te plannen wanneer je niet bij een klant op locatie bent. Je kan zeggen ‘nu komt het niet uit, ik ga vanavond aan de slag’.”

 

 

Pieter: “Iedereen kiest daar zijn eigen pad in. De één wil zijn weekeinden vrijhouden en doet zijn werk door de week. De ander maakt het allemaal niet uit en laat werk en privé kriskras door elkaar lopen. Wat ertoe doet is dat ze hun werk afhebben. We proberen wel op vrijdag  zoveel mogelijk binnen te zijn. Op die dag kunnen we knopen doorhakken, sparren, nieuwe dingen proberen en ideeën opdoen.”


"Een module om op basis van die specifieke eisen administratie te voeren is er nog niet. Die zijn wij daarom aan het maken."

20161028 DSC2763

Nazorg en contractbeheer

Op maandag werkte Bas vanuit Oirschot voor een handelsbedrijf dat vanuit Nederland de Europese markt bedient. “We hebben daar vier jaar geleden een oplossing neergezet. Het implementatietraject duurde zo’n anderhalf jaar en daar is heel veel extra functionaliteit ontwikkeld. Onlangs hebben ze besloten om over te gaan naar de nieuwste versie van Dynamics NAV. Omdat ze zoveel maatwerk hebben, was het een behoorlijke transitie. Ze zijn nu een aantal weken live met die versie en daar komt nog de nodige nazorg bij kijken.”

 

 

Op dinsdag was Bas bij een klant voor overleg. “Voor een beveiligingsbedrijf maken wij een contractenmodule. Daarin staat bijvoorbeeld wat er is afgesproken met een klant over bijvoorbeeld alarmopvolgingen of beveiligingsrondes. Stel dat de surveillance een ingeslagen raam ziet. Dan moeten ze stoppen en wachten tot de glaszetter is geweest. Die tijd moet vervolgens geregistreerd en gefactureerd worden. Een module om op basis van die specifieke eisen administratie te voeren is er nog niet. Die zijn wij daarom aan het maken. Na de livegang moeten de lopende contracten daarin direct beschikbaar zijn. Dit zijn er tienduizenden. Wij hebben met een aantal mensen gekeken hoe we ze vanuit de huidige oplossing naar onze nieuwe module kunnen halen.”


“Iedere dinsdag en donderdag besteed ik tijd aan de samenwerking met onze collega’s in India.”

CB1 Achtergrond Foto 862X572 Transparantie

Jaarplannen vormgeven

Voor Pieter begon de week op de hei met het businessteam. Over de loop van maandag en dinsdag hebben zij de jaarplanen voor 2017 vormgegeven. “Onze plannen zijn volop in ontwikkeling. Wat doen we nu? Wat doen we morgen? Wat hebben we daarvoor nodig? Welke SWOT-analyse zit daarin? Daar zit een productvisie in van één, drie en vijf jaar. Tijdens dit overleg stellen we de plannen voor de hele unit op.”

 

 

Op dinsdag was er ook tijd om aan nieuwe oplossingen te werken. Pieter: “Vanuit productontwikkeling onderzoeken we de mogelijkheid om via Office 365 authenticatie een multi-tenant omgeving te maken die met dynamics NAV kan communiceren. Op die manier kunnen we onze oplossing verrijken met mogelijkheden die standaard niet geboden worden. Verder besteed ik iedere dinsdag en donderdag tijd aan de samenwerking met onze collega’s in India. Daar zit een team ontwikkelaars die via ons Global Development Center met ons werken. Via Visualstudio.com monitor ik of alles goed verloopt, of iedereen adequaat gecommuniceerd heeft, wat de statussen zijn en doorloop ik de release notes.”


“Wij hebben Microsoft gevraagd wat hun plannen zijn zodat we kunnen inschatten of we zelf iets gaan bouwen of wachten.”

20170127 DSC3590 2

Ontwikkelen

Op woensdag is Bas verder gegaan met de ontwikkeling van de contractmodule. Donderdag stapte hij door naar een ander project. “Een pensioenverzekeraar wil uitbreidingen op zijn klantportaal. Wij maken daar een oplossing voor in .NET. Die moet de gegevens naar Dynamics NAV pushen. Binnen de unit zakelijke dienstverlening ben ik de expert als het gaat om Dynamics NAV, maar je hebt regelmatig overlap met SQL en .NET. Dat maakt het leuk. In dit geval is er al een .NET oplossing om de gegevens uit Dynamics NAV naar het klantportaal te sturen. Ik ben vooral aan het controleren of de uitbreidingen in de integratie de gegevens correct uitwisselen.”

 

 

Pieter: “Woensdagmiddag was ik samen met een collega bij Microsoft om te praten over Project Service Automation en autorisatie in de cloud. Microsoft heeft een standaardintegratie gebouwd die niet volstaat voor wat wij willen. Wij hebben Microsoft gevraagd wat hun plannen zijn voor die module zodat we kunnen inschatten of we zelf iets gaan bouwen of wachten. Dat is de race die we hier continu lopen. In dit geval hebben we op basis van de antwoorden besloten zelf een versie te bouwen die flexibeler is. Die kunnen we straks meermaals uitrollen en configureren bij onze klanten.”


“Vandaag stond echt in het teken van onderzoek.”

20170127 DSC3636 2

Dag vol onderzoek

Op donderdag was Pieter onder meer bezig met het team in India. De vrijdag begon met doorpakken op het overleg van woensdag. Pieter: “We zijn met het ontwikkelteam aan tafel gaan zitten om te overleggen hoe we de module gaan bouwen. Verder heb ik op vrijdag een overleg met een stagiair staan. Die is met een kennismatrix bezig om onze planning beter in kaart te brengen. Ik heb software ontwikkeld om onze competenties in kaart te brengen. Daar ga ik dadelijk met hem voor een laatste keer doorheen en dan kunnen we kennis en beschikbaarheid bij elkaar brengen.”

 

 

Bas vult vrijdag met de integratie van Dynamics NAV en Project Service Automation. “We gebruiken hiervoor de CRM API waar we mee willen communiceren. We willen meer weten over de werking van deze API. Vandaag gaan we onderzoeken welke gegevens we eruit kunnen halen en hoe die toegankelijk te maken zijn. Het is een belangrijk criterium om dit zo flexibel mogelijk op te zetten vanuit Dynamics NAV. Vandaag stond echt in het teken van onderzoek.”


“Growing Together is niet alleen iets dat GAC pretendeert, we doorleven het echt.”

20170127 DSC3590 2

Werken bij GAC

Voor Bas zijn het diversiteit aan opdrachten en mogelijkheden die van GAC een mooie werkgever maken. “GAC is een redelijk groot bedrijf en op veel speelvelden actief. Het beperkt zich niet tot Dynamics NAV. We hebben ook Dynamics 365, SharePoint, Office 365 en Dynamics CRM. Het zijn heel veel gebieden waarin we voorop in de parade willen meelopen. Je krijgt hier de ruimte om naar die verschillende onderwerpen te kijken en je daarin te verdiepen. GAC verspreidt veel informatie over wat er speelt en als je interesse hebt, kun je aanhaken en meedoen.”

 

 

Pieter: “GAC is als werkgever heel proactief en zegt: ‘dit is nieuw, ik wil dat er wat mee gebeurt’. Het is gewoon win-win. Zij investeren in de kennis van de ontwikkelaars en gebruiken die vervolgens om de product- en marktpositie te verbeteren. GAC maakt niet alleen meters, maar kijkt ook naar de toekomst. Daarmee blijven we vooraan lopen. Wat ik ook heel fijn vind is de gemoedelijke, maar directe manier van communiceren. We worden steeds eerlijker en opener. Het is een mooie ontwikkeling, want het betekent dat je elkaar echt vertrouwt. Op basis daarvan kun je samen met collega’s en klanten verder groeien. Growing Together is niet alleen iets dat GAC pretendeert, we doorleven het echt.”

contact hrm2 1920

Interesse in een baan als ontwikkelaar?

Wil jij aan de slag als ontwikkelaar bij GAC? Of heb je misschien andere talenten die je voor ons in wilt zetten? Wij zijn voortdurend op zoek naar enthousiaste en getalenteerde mensen die onze teams kunnen versterken. Kijk hier naar een overzicht van actuele vacatures of maak gebruik van dit formulier om een open sollicitatie te sturen.

Stuur je sollicitatie Stel een vraag Bel direct: 0499 58 28 27
Stel een vraag

Stuur je sollicitatie

Chat met ons