Bob van Hest | Consultant Groothandel

Alles komt goed!

Vertel, Bob, wat maakt jouw baan als Consultant nou zo leuk?

Als Consultant kom ik bij veel verschillende bedrijven over de vloer. De ene dag zit ik in Waalwijk, de andere in Venlo. Ik ben veel onderweg en dat is soms pittig. Maar dat kijkje in de keuken kunnen nemen blijft leuk!

Ieder bedrijf, iedere klant, heeft weer andere dingen waar ze tegenaan lopen. Vanuit de standaard probeer ik ze allemaal zo goed mogelijk te helpen. Als die standaard niet toereikend is, is het ook wel erg leuk om samen met de klant een nieuwe oplossing te bedenken en uit te werken!

Eigen ontwikkeling is belangrijk, hoe wordt dat binnen GAC gestimuleerd?

Je wordt continu uitgedaagd. En daar hoort ook bij dat je af en toe echt uit je comfort zone moet treden. Zo is Microsoft bijvoorbeeld gigantisch aan het investeren in nieuwe ontwikkelingen. Daar moeten wij als bedrijf, en als consultants, wel van op de hoogte blijven. Het maakt niet uit als je iets niet weet, zolang je er maar achter komt. Zo word je geprikkeld er zelf mee aan de slag te gaan.

Daarnaast voeren we ook coaching gesprekken zodat we ons ook op persoonlijk vlak blijven ontwikkelen. Die voeren we met onze leidinggevende, die heeft hier meer een coachende rol.

Heb jij zelf een specifiek doel waar je naartoe werkt?

Jazeker! Ik wil de beste klantadviseur worden met de hoogste klanttevredenheid! Door te groeien, open en eerlijk met de klant te communiceren en mijn steentje bij te dragen aan het geheel hoop ik dat te bereiken. In de rol van Senior Business Consultant! Dat is iets om naar uit te kijken!

Van dat wat jij binnen GAC hebt bereikt, waar ben je het meest trots op?

Ik ben in korte tijd vast onderdeel van de club geworden. Doordat ik mijn kennis vrij snel op peil heb gebracht kan ik gewoon meedraaien in het team. Zonder zijwieltjes.

En Bob, zeg eens eerlijk, hoe zijn de collega’s hier?

Iedereen is erg behulpzaam, we helpen elkaar waar we kunnen. Het is prettig om terug te kunnen vallen op een collega als jij het even niet weet. De sfeer is heel open en informeel. Lekker Brabants, zou ik zeggen. Wij doen niet zo moeilijk. Als er iets is kun je dat ook gewoon zeggen. We streven toch allemaal hetzelfde doel na. En even onder ons: het gras is echt groener aan deze kant!

Dit wist jij nog niet over Bob:

Heeft een voorliefde voor speciaal bier.

Waar je Bob ’s nachts voor wakker mag maken? Helemaal niks! Die 8 uur slaap zijn nodig.

Die slechte films in zijn Netflix aanbevelingen? Komt door de oppas. Zegt ie.

Schept orde in de grootste chaos. Dat dus.

Zou het liefst een vorkje prikken met Elon Musk.